4 Kamers verhuurd in de wijk / buurt Indische Buurt Oost in Amsterdam

Wonen in de wijk / buurt Indische Buurt Oost in Amsterdam

Over de wijk / buurt Indische Buurt Oost in Amsterdam

De Indische Buurt is een levendige wijk in Amsterdam-Oost. De Javastraat is het kloppende hart van deze buurt, vol internationale winkels, restaurants en cafés. Er zijn hier veel hotspots, denk aan Bar Basquiat voor een goede lunch, Bar James voor trendy cocktails, Bedford Stuyvesant voor verse smoothies of Majesteit Taart met zijn speciale taarten. Zoek je Turks brood, speciaal bier of hippe sneakers dan kan je ook in deze straat terecht. Aan het Javaplein kun je goed uiteten op één van de terrassen, bijvoorbeeld bij Het Badhuis, gelegen in het voormalige, gemeentelijke badhuis. Er is hier een grote bibliotheek en vlakbij ligt het hostel Stayokay. Jaarlijks wordt hier het Samen Indische Buurt Festival georganiseerd, waarbij buurtorganisaties zorgen voor een markt, muziek, kunst, eten en zelfs circusoptredens.

In de Indische Buurt ligt het Flevopark, een erg groot en rustig park met natuurspeelpark Jeugdland, buitenzwembad Flevoparkbad en een tennisvereniging. Dit historische park is ook de perfecte plek om een rondje hard te lopen, mede door de hectometerpaaltjes en het mooie uitzicht op het grote meer. Bij dit meer, met de naam Het Nieuwe Diep, ligt een distilleerderij en een proeflokaal in een prachtig gemaal uit 1880 waar je onder andere lekkere huisgemaakte jenevers, likeuren en bitters kunt proeven. In 1714 werd in het park ook de Joodse begraafplaats gebouwd, wat sinds 2014 een gemeentelijk monument is.

Vlakbij treinstation Amsterdam Muiderpoort ligt de NedPhO-koepel. Je kunt hier terecht voor gratis openbare repetities van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, terwijl zij zich voorbereiden voor concerten in Het Concertgebouw of De Nationale Opera. Ook ben je hier welkom voor kinderconcerten of speciale voorstellingen zoals Franse chansons. Voor moderne muziek kun je terecht bij de feestjes van Studio/K. Deze bioscoop wordt geheel door studenten gerund en heeft ook een café-restaurant, een club en een poppodium.

De Indische Buurt is een multiculturele buurt waar meer dan 100 talen worden gesproken. Vele straten zijn vernoemd naar voormalige eilanden in de kolonie Nederlands-Indië, zoals de Borneostraat en de Javastraat. Vroeger heette deze wijk de Archipelwijk.

Vanaf 1900 werd deze buurt opgebouwd, met als begrenzing de Ringvaart, de Watergraafsmeer, de Zeeburgerdijk en de spoorlijn Amsterdam – Hilversum. In de jaren 90 is deze buurt uitgebreid gerenoveerd. Veel gebouwen zijn nieuwbouw en worden beheerd door grote woningcoöperaties zoals Ymere. Het Muiderpoortstation ligt op de grens van de Indische Buurt en de Dapperbuurt. Ook zijn er drie tramlijnen (lijn 3, 7 en 14) en vijf buslijnen van GVB.